OBS! Inhiberad! Kent Werne – Föreläsning om KONSPIRATIONSTEORIERNAS HISTORIA

23.9, 17:00

Pargas stadshus, Fullmäktigesalen. / Paraisten kaupungintalo, valtuustonsali.

På svenska / Ruotsiksi. Gratis / Ilmainen.

Kent Werne
Föreläsning om
KONSPIRATIONSTEORIERNAS HISTORIA

Inhiberad pga sjukdomsfall!

Konspirationsteorierna sprids idag som en löpeld i sociala medier. Men konspirationsteorier är inget nytt fenomen. De har uppstått och spridits förr, inte minst i kristider, ibland med ödesdigra konsekvenser. Vad kan vi lära oss av konspirationstänkandets historia?
Kent Werne är svensk journalist och författare. Han har skrivit två uppmärksammade böcker om konspirationsteoriernas värld: ”Allt är en konspiration – en resa genom underlandet” (2018) och ”Konspirationsfeber” (2021). I den här föreläsningen tar han oss med på en resa genom konspirationstänkandets historia – från Digerdöden på 1300-talet, via 1700- och 1800-talets Illuminatiskräck, till 1900-talets antisemitism, antikommunism och slutligen teorierna om Kennedymordet och 11 september.

Läs mer om Kent Werne HÄR.

Föreläsningen kan även ses som stream på kulturellen.fi i två veckor. / Luennon voi myös katsoa striimattuna osoitteessa kultturelli.fi kahden viikon ajan.

Arr. / Järj.: Pargas kultur i samarbete med Pargas och Nagu hembygdsförening. / Parainen kulttuuri yhteistyössä Nauvon ja Paraisten kotiseutuyhdistyksien kanssa.

Foto: Anna Drvnik